... s divokou ryžou

Letný šalát s granátovým jablkom

11.07.2017 | 

Leto a šalát – to jednoducho patrí k sebe.

Znie to veľmi nudne? Tak to skúsim znovu: jedná sa o čerstvý šalát s výdatnou divokou ryžou, šťavnatým granátovým jablkom a praženými orechmi zmiešanými s avokádom a feta syrom.

Nielen chutné, ale aj zdravé a prospešné pre vašu postavu 😉

Čo budeme potrebovať

(počet pre 2-3 osoby):

  • 150 g rukoly
  • 150 g čerstvých špenátových listov
  • ½ červenej cibule
  • 1 granátové jablko
  • 150 g varenej divokej ryže
  • 50 g opekaných vlašských orechov
  • 100 g feta
  • ½ avokáda

Na marinádu:

  • 2 lyžice medu
  • ocot (ja som použila orechový)
  • olivový olej
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
  • soľ a korenie

Príprava:

Divokú ryžu uvaríme podľa pokynov na obale. Orechy zľahka osmažíme na panvici, tak aby neboli veľmi tmavé.

Špenát a rukolu umyjeme, odstránime z nich tvrdé stonky a pridáme do šalátovej misky. Avokádo nakrájame na kocky a feta syr nahrubo rozdrvíme. Potom jemne nakrájame cibuľu a odstránime semená z granátového jablka.

Všetky ingrediencie pridáme do šalátovej misky s rukolou a špenátom. Teraz nám už chýba len marináda. Zmiešame med, ocot a olej s niekoľkými kvapkami čerstvej citrónovej šťavy, korenie a soľ. Najlepšie je marinádu pridať do šalátu tesne až pred servírovaním 🙂

Užívajte leto a šalát!

Vyskúšajte to!

Mohlo by vás tiež zaujímať