...Vhodné aj na Valentína!

Orechové srdiečka s karamelom

06.02.2017 | 

Radi pečiete a chcete skúsiť niečo nové a nezvyčajné?

Dnes si ukážeme, ako sa dajú rýchlo a ľahko upiecť skutočne chutné orieškové koláčiky s karamelom. Okrem toho, že chutia naozaj výborne, tak aj krásne vyzerajú. Kto slávi Valentína, tak sa môže nechať inšpirovať, ale tieto srdiečka sa samozrejme hodia na každú príležitosť 😉

Čo všetko budeme potrebovať:

(Ingrediencie na cca 60 ks)

  •      125 g masla
  •      125 g hnedého cukru
  •      375 g múky
  •      2 vaječné žĺtky na cesto + 1 žĺtok na potretie cesta
  •      90 g svetlého sirupu (napr. javorový sirup) – môže sa nahradiť medom
  •      25 g tmavého sirupu (napr. agávový sirup) – môže sa nahradiť medom
  •      1 lyžička perníkového korenia
  •      ½ lyžičky vanilkového cukru
  •      ½ balenia kypriaceho prášku do pečiva
  •      30 g marcipánu
  •      400 g karamelových cukríkov
  •      8-10 polievkových lyžíc kondenzovaného mlieka
  •      500 g orechov (podľa vlastného výberu)

Nussherzen742x450

Príprava:

Vo veľkej mise zmiešame nakrájané maslo spolu s múkou, cukrom, žĺtkom, svetlým a tmavým sirupom (alebo medom), práškom do pečiva, a perníkovým korením. Pre lepšiu chuť môžeme do cesta pridať nastrúhané orechy. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočinúť asi 1 hodinu na chladnom mieste.

NussherzenE350x240
NussherzenC350x240

Pracovnú dosku posypeme trochou múky, cesto vyvaľkáme a povykrajujeme tenké srdiečka. Potrieme žĺtkom a pečieme dozlata v predhriatej rúre asi 8 minút pri 175 °C.

Nussherzen350x240

Karamelové cukríky posekáme na malé kúsky a za stáleho miešania rozpustíme v ohriatom kondenzovanom mlieku. Pridáme asi polovicu posekaných orechov a hmotu natrieme na ešte teplé cesto. Zostávajúcimi nasekanými orechami posypeme ešte povrch a vaše karamelové srdiečka sú dokončené!

Nussherzen350x450
NussherzenA350x450

Želáme vám príjemné maškrtenie.

Mohlo by vás tiež zaujímať