...To pravé na Silvestrovskú párty!

Tiramisu v skle

28.12.2017 | 

A je to tu! Máme tu koniec roku a oslavy Silvestra!

Hostia sú pozvaní, nápoje sa chladia, no ešte nám k pohosteniu chýba jedlo. Obložené misy, tousty alebo snáď len chipsy?

Pre tých, ktorí dávajú prednosť rýchlej príprave jedla a sladkým dezertom, tak tu mám pre nich tú správnu vec!

Tiramisu v pohári s vaječným likérom je jednoduchý na prípravu, cenovo zvládnuteľný, vyzerá skvele a chutí naozaj dobre 😉

Čo je potRebné na 2-3 porcie:

  • Asi 15 dlhých piškót
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 2-3 lyžice mlieka alebo smotany
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 100 ml vaječného koňaku
  • asi 150 ml studeného espressa
  • prípadne 1 lyžica amaretta
  • kakaový prášok

tiramisu02

Ako pripraviť tiramisu v pohári:

Uvaríme espresso a necháme vychladnúť. Piškóty rozdrvíme v rukách na menšie kúsky a necháme si ich pripravené bokom.

Potom sa môže začať výroba krému. V miske rozpracujeme mascarpone s tvarohom. Primiešame práškový cukor, vanilkový cukor, mlieko alebo smotanu a vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme vaječný likér.

tir02
tir04
tir01
tir03

V závislosti na veľkosti pohárov (ja som použila poháre na víno) použijeme 2 až 3 poháre. Na dno pohárov vysypeme časť podrvených piškót a polejeme ich studeným espressom. Potom pridáme lyžicou vrstvu krému, na ňu zase vrstvu piškót, atď. Vrstvy musia byť ukončené krémom.

tir05
tir06
tir07
tir08

Poháre zakryjeme hliníkovou fóliou a necháme ich v chladničke až do servírovania.

Tesne pred podávaním každý dezert polejeme vaječným likérom, posypeme kakaovým práškom a môžeme vychutnávať!

Vyskúšajte to!

Prajem všetko dobré v roku 2018!

Mohlo by vás tiež zaujímať