... nielen zdravé, ale aj naozaj chutné!

Avokádový hummus

22.02.2018 | 

Či už na celozrnnom chlebe, bagete alebo sušienke, čerstvé nátierky sú v súčasnej dobe veľmi populárne.

Predovšetkým hummus pochádzajúci z Orientu je v súčasnej dobe v chladiacich regáloch v miestnych supermarketoch nepostrádateľný. Hummus sa vyrába z číreho cíceru alebo bôbu obecného, ​​zmiešaného so sezamom, olivovým olejom, citrónovou šťavou a rôznymi koreninami. Nutnosť je pridať mletú rímska rasca.

Ja som vybrala variant s čerstvým avokádom. Ihneď som to musela vyskúšať.

Čo budeme potrebovať pre hummus s avokádom:

  • 2 mäkké avokáda
  • plechovku cíceru
  • 4 čajové lyžičky olivového oleja
  • 1 čajovú lyžičku Tahini pasty (rozomleté sezamové semienka)
  • šťavu z čerstvej limetky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • rascu
  • mixér


Výroba avokádového Hummusu:

Vyberieme cícer z plechovky, opláchneme a vložíme do mixéra.

Do mixéra pridáme tiež olivový olej, tahini pastu, cesnak a šťavu z čerstvo lisovanej limetky. Na záver pridáme dve olúpané avokáda a štipku rasce.

Mixujeme v mixéri po dobu 2 minút, až sa nám vytvorí homogénna hmota.

Hotový hummus naservírujeme do misky a podávame s trochou olivového oleja a bylinkami. Môžeme začať hodovať! Nielen, že lahodne chutí, je tiež zdravý!

Vyskúšajte to!

Mohlo by vás tiež zaujímať