Barbecue párty musí byť!

Mia zahajuje grilovaciu sezónu

20.04.2018 | 

Už od neskorých jesenných mesiacov som sa nemohla dočkať, až to zase začne. Po večeroch som spisovala dlhé zoznamy hostí, ktorých si pozvem na svoju prvú jarnú grilovaciu párty! Čo všetko je potrebné pre úspešnú grilovačku, vám prezradím v dnešnom blogu 🙂

Začneme s najdôležitejšou vecou, a tou je jedlo: predpokladám, že na každú osobu bude potreba asi 250 až 300 gramov mäsa. Pre dostatočnú rozmanitosť si okrem čistého mäsa zoženiem aj špízy, klobásky a rebrá. Ak sú medzi hosťami aj vegetariáni, je dobré zaistiť nejaké chutné alternatívy. Grilované syry sú však obľúbené aj medzi mäsožravcami, preto zaistím dostatok tohto pokrmu aj pre nich. Samozrejme, pokiaľ sa chcete plno venovať hosťom, nesmie chýbať vyberaný grillmajster. Ďalšou dôležitou zložkou je dostatok príloh: jeden alebo dva farebné šaláty, čerstvé pečivo a nakrájanú zeleninu. Menu doplní dostatok grilovacích omáčok a samozrejme, chladené nápoje.

Tip: Ako správne pripravit stejk? Používame vyzreté mäso, ktoré nie je potreba predtým marinovať. Je samo o sebe kvalitné a chutné, bola by škoda zakrývať jeho chuť. Pri grilovaní nepoužívajte vidličku, pichaním do mäsa vytečie šťava a stejk ostane suchý. Či je stejk prepečený, tak ako si prajete (rare, medium alebo well done) ide zistiť rôznymi spôsobmi, známe je testovanie medzi palcom a ukazovákom, alebo vhodnými teplomermi: pre rare platí 50 až 55 °C v jadre, pre medium potrebujete 55 až 60 °C.

Vylepšenie nálady

Pri prípravách párty nesmú chýbať štýlové doplnky: servítky, slamky, farebný obrus, rôzne farebné taniere, papierové tácky a poháre. To všetko treba doladiť ešte vhodnou hudbou a zábavnými hrami. Skoro som zabudla: dezert! Ja mám v obľube banány v čokoláde alebo osviežujúcu zmrzlinu.

A párty môže začať!

Vaša Mia

Mohlo by vás tiež zaujímať