...Z NAŠEJ MÖBELIX REŠTAURÁCIE

Penne Florentine

20.02.2017 | 

Dnes vám prinášame návod na prípravu „Penne Florentine“, s jemným špenátom a smotanovou omáčkou, podávaný s grilovaným lososom.Titelbild1

Čo všetko budeme potrebovať:

(Pre cca 2 porcie)

  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 130 g mladého špenátu
  • 250 g smotany
  • 200 g lososa
  • soľ
  • 1 paradajka
  • 2 lyžice stolového oleja
  • 300 g penne cestovín

Príprava:

Cesnak nakrájame na tenké plátky a orestujeme na panvici s olivovým olejom. Pridáme špenát, chvíľku povaríme a potom nalejeme smotanu, pridáme soľ a dusíme 5 minút.

Uvaríme penne v osolenej vode na spôsob „al dente“ – čiže nie úplne uvarené domäkka. Potom ich zmiešame s hotovou omáčkou.

Lososa nakrájame na malé kúsky a smažíme krátko v samostatnej panvici na oleji. Penne v omáčke naservírujeme na tanier a kúsky lososa umiestnime navrch. Na záver ošúpeme paradajku, odstraníme semienka, nakrájame na malé kúsky a posypeme lososa s cestovinami.

Môj tip: Zdobíme kúskami parmezánu.

Vyskúšajte to!

Mohlo by vás tiež zaujímať